E-Instrument Pengetahuan Terhadap Pelaksanaan Amalan Piawaian Halal (Halal Food Requirement Practice Questionaire ) dalam Revolusi Industri halal di Malaysia

SALAM SEJAHTERA

Kepada pengamal industri makanan (Jawatankuasa Halal Dalaman Industri) yang dihormati, Instrumen berikut iaitu  Amalan Piawaian Makanan Halal (Halal Food Requirement Practice Questionaire adalah instrumen saringan Amalan Piawaian Makanan Halal (Halal Food Requirement Practice Questionaire versi Bahasa Melayu yang dihasilkan oleh beberapa orang penyelidik dari Fakulti Psikologi dan Pendidikan, Universiti Malaysia Sabah dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia dalam usaha menilai amalan piawaian makanan dengan membuat rujukan dan penelitian sepenuhnya berdasarkan kepada Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia (Semakan Ketiga) 2014, MS1500:2009, Garis Panduan Sistem Pengurusan Jaminan Halal Malaysia, Akta Perihal Dagangan 2011 (APD2011) dan piawaian halal berkaitan yang digunakan oleh pihak berkuasa berwibawa dalam pensijilan halal di Malaysia.
Sekiranya anda berminat untuk membuat saringan tahap amalan piawaian makanan halal dalam industri anda boleh memilih untuk menjawab instrumen ini secara online.

Sekian,
Terima kasih.


Pasukan Penyelidik
Fakulti Psikologi dan Pendidikan
Universiti Malaysia Sabah

CONTINUE